Informationsfönstret

Informationsfönstret visas till höger i programmet, och ger en överblick över dagens börshandel och är en plats där du kan göra egna bolagsanteckningar. Användare av Hitta kursvinnare Pro kan även se viktig information om bolag, en textpresentation av bolaget, information om ägarförhållanden, viktiga datum för bolaget med mera.
För att visa eller dölja informationsfönstret tryck på knappen visa infofönster () i verktygsraden.

Innehållsförteckning Verktyg och inställningar
Inställningar
Bevakningslistor
Kurslarm
Egna index
Strategi och signal

 

Introduktionsfilm Informationsfönster

 

Praktiskt exempel Informationsfönster

 

Hur du ställer in informationsfönstret

Välj utseende

Sortera listan

Välj bevakningslista

Att tänka på

Tips o tricks

Lägg till bevakning

Ta bort bevakning

Lägg till kurslarm

Ta bort linjer

Våra kurser i Teknisk Analys

Här hittar du våra lärarledda kurser i Teknisk Analys.


För att ställa in vad som ska visas i informationsfönstret, välj knappen för inställningar ("Skiftnyckel"-knappen högst upp i bild), eller via meny Verktyg -> Inställningar -> Infofönster. T ex kan vilken lista som ska visas under "Bevakning" väljas där. Du kan välja mellan någon av skapade bevakningslistor eller portföljer.
 
Beräkning av Börstemperatur och Vinnare&förlorare
Ange i inställningarna vilka listor som ska ingå i beräkningarna. I grundinställning så räknas Börstemperatur på de 30 aktierna i OMXS30. "Upp"visar hur stor procentandel av aktierna som gått upp idag, "Ned" visar hur stor andel som gått ned. I grundinställning så baseras Vinnare&förlorare på listorna LargeCap, MidCap och SmallCap.
 
Vikta börstemperatur
Det går att ställa in under inställningar så att aktiers upp/nedgångar också viktas med aktiernas börsvärde. Endast bolagets största aktieslag räknas. Det kan ge en mer relevant bild, där t ex upp/nedgång i Ericsson ger större utslag för att det är ett större bolag.
 
Anteckningar
Ett anteckningsfält finns för varje aktie, och sparas i rtf-format. Följande knappar visas (på Windows XP finns knappvalen via högermeny):
- Välj typsnitt och gör andra teckeninställningar.
 - Sätt av och på fet stil.
 - Sätt av och på kursiv stil.
 - Rediga i t ex Word, obs fönster/aktien kan behöva laddas om först. ändra vinsttest.